vragen ex artikel 45 van het reglement van orde inzake de diverse werkzaamheden op de Aagtenbelt 5 februari 2016

Foto 4 Wild Beheer Eenheid Wijcker- en Langemeer 3 februari 2016 AagtenbeltAan het college van Burgemeester en Wethouders

Onderwerp: vragen ex artikel 45 van het reglement van orde inzake de diverse werkzaamheden op de Aagtenbelt

Beverwijk, 5 februari 2016

Geacht college,

De fractie van Gemeentebelangen Beverwijk spreekt zijn grote zorgen uit over de realisatie van de wielerbaan voor de Beverwijkse Renners Club en de huisvesting van het Wild Beheer Eenheid Wijcker – en Langemeer op de voormalige Aagtenbelt. De signalen die ons bereiken noopt ons tot het stellen van vragen ex artikel 45 van het reglement van orde.

Gemeentebelangen Beverwijk heeft meerdere malen het storten van de staalslakken op de Aagtenbelt aan de orde gesteld. In Uw beantwoording heeft U uitgesproken, dat er maximaal maar 70.000 ton slakken gestort mag worden.

1.Gelet op de nog steeds vele stortingen, zoals het feit dat de aannemer momenteel voor het clubhuis meters staalslakken aan het    storten is (de trap is er straks niet of nauwelijks meer!),vraagt de fractie zich af of het maximum van het tonnage niet overschreden wordt? De fractie wil dan ook graag alle weegbrieven die betrekking hebben op het storten van staalslakken op de Aagtenbelt van U ontvangen.

Doordat de finishstraat, voor het clubhuis, ettelijke meters hoger komt te liggen dan voorheen moeten zowel de riolering als de kabels die er lopen verlegd worden. De situatie in ogenschouw te hebben genomen kan de fractie alleen maar concluderen dat deze werkzaamheden zeer intensief en ook kostbaar moeten zijn. 

 

2. Kan het college een overzicht geven van de werkzaamheden die hierdoor gedaan moeten worden en de kosten van deze   werkzaamheden.

In onze eerdere schriftelijk gestelde vragen over de scheurvorming van het asfalt van de wielerbaan antwoordde U dat deze scheurvorming waarschijnlijk met reparaties bestreden konden worden. De fractie van Gemeentebelangen Beverwijk heeft moeten constateren dat er een verslechtering is opgetreden. Het zijn geen oppervlakkige scheuren meer, want deze scheuren lopen dwars door de asfaltlaag heen met een diepte van 8 tot 9 cm. (zie foto)

3.Gelet op deze constatering, is het college het met ons eens, dat reparaties alleen niet voldoende zijn als men veilig wil koersen op de wielerbaan? 

Het Wild Beheer Eenheid Wijcker- en Langemeer heeft ook haar onderkomen op de Aagtenbelt met haar “jachthuis”. 3 februari j.l. hebben wij hun onderkomen in een vreemde situatie aangetroffen: het jachthuis is volledig ingebouwd door een hoge berg staalslakken en grond.

4.Is er overleg geweest met Het Wild Beheer Eenheid Wijcker- en Langemeer over deze situatie? zo ja,

    a. Wat is er afgesproken?

    b. Blijft het jachthuis dienst doen waarvoor het bedoeld is? 

 

Met vriendelijke groet,

 

Carli Bilars – Don

 

Fractievoorzitter