Vragen artikel 45 rotonde Wijk aan Duinerweg/Plesmanweg/Kuikensweg. 25 januari 2015

Rotonde

Aan het college van Burgemeester en wethouders

Op grond van artikel 45 van het reglement van orde van de gemeenteraad wil de fractie van Gemeentebelangen Beverwijk de navolgende vragen stellen over de rotonde Wijk aan Duinerweg/Plesmanweg/Kuikensweg.

 

Beverwijk 25 januari 2015

Geacht college,

In mei 2014 heeft de fractie van D’66 schriftelijke vragen gesteld inzake de verkeersveiligheid op het kruispunt Wijk aan Duinerweg/ Plesmanweg/Kuikensweg.

Op 4 juni 2014 beantwoordde het college de vragen die door D66 gesteld waren inzake deze rotonde, ook wel ‘Pizzarotonde’ genoemd. In die beantwoording werd gesteld dat het college kiest voor kleine aanpassingen op de Plesmanweg om de situatie overzichtelijker en veiliger te maken. De uitvoering zou in het najaar van 2014 plaats vinden op het moment dat er op de Plesmanweg tussen de Kuikensweg en Creutzberglaan, asfaltwerkzaamheden plaats vinden aan de verharding om de schade als gevolg van boomwortels te herstellen.

De fractie van Gemeentebelangen Beverwijk heeft de volgende vragen aan het college;

  •  Waarom zijn de werkzaamheden nog niet gestart?
  • Wanneer wordt de rotonde wel aangepakt?
  • Wanneer starten de asfalteringswerkzaamheden aan de Plesmanweg?
  • Nu de werkzaamheden nog niet zijn gestart, vallen deze toekomstige

werkzaamheden samen met andere werkzaamheden in Beverwijk en Heemskerk? Met andere woorden: blijft de doorstroming van het verkeer gegarandeerd?

Door de Provincie Noord-Holland is subsidie beschikbaar gesteld om de doorstroming van het busverkeer te bevorderen. Gemeentebelangen Beverwijk heeft de volgende vragen aan het college:

  •  Hoe lang blijft deze subsidie van kracht?
  • Is er al een plan van aanpak om de doorstroming van de bussen te verbeteren of volstaat het ontwerp ‘aanpassing rotonde’ zoals bij de antwoorden geleverd.

Namens de fractie van Gemeentebelangen Beverwijk, 

Carli Bilars-Don

fractievoorzitter