Vragen artikel 45 stabiliteit Aagtenbelt. 22 januari 2015

image008Aan het college van Burgemeester en wethouders

Op grond van artikel 45 van het reglement van orde van de gemeenteraad wil de fractie van Gemeentebelangen Beverwijk de navolgende vragen stellen over het antwoord wat het college heeft gegeven in de Raadscarrousel van donderdag 8 januari 2015 over de druk op de belt.

Beverwijk 22 januari 2015

Geacht college, Tijdens de behandeling van de grote projecten in de Raadscarrousel van donderdag 8 januari 2015 antwoordde wethouder Dorenbos op de vraag over het gewicht van de slakken en de consequenties daarvan voor de stabiliteit van de belt. De wethouder antwoordde; citaat: “We hebben nagedacht als college ook over de vraag omdat er wat onzekerheid bij de mensen was over de druk die de kilo’s staalslakken zouden opleveren op de ondergrond. We hebben er uitgebreid over gesproken. Het is niet zo dat die druk van die 6 meter dat dat een hele grote belasting vormt er is ons ook uitgelegd van als je bijvoorbeeld je voet er op zet er wordt het over heel veel vierkante meters verspreid, dus het college heeft geen aanleiding gezien om daar aanpassing in te doen. deelde mede dat er uitgebreid over gesproken is in het college maar dat er geen enkel gevaar voor instabiliteit aanwezig is en wordt het plan gewoon uitgevoerd zoals de bedoeling is”, einde citaat wethouder Dorenbos. De fractie van Gemeentebelangen Beverwijk plaatst vraagtekens bij de juistheid van het antwoord de wethouder in deze. Wij hebben een bouwkundige met de redenering van de wethouder geconfronteerd en op grond daarvan komen wij tot de conclusie dat het antwoord niet juist is. Daarom maken wij ons extra zorgen.

De fractie van Gemeentebelangen Beverwijk heeft de volgende vragen;

● Is de wethouder zeker van de juistheid van haar antwoord dat zij gaf in de Raadscarrousel van donderdag 8 januari jl. dat het gewicht van een voetstap over het gehele oppervlakte wordt verdeeld?

● Omdat wij begrijpen, dat de wethouder en het college zelf niet de kennis in huis hebben op dit punt van de staalslakken vragen wij hoe dewethouder en het college in deze zijn geadviseerd;

● Wij vragen wederom om een door een onpartijdige deskundige opgestelde rapportage, waaruit blijkt, dat de belasting van de staalslakken voor de stabiliteit van de belt wel of geen consequenties heeft.

Namens de fractie van Gemeentebelangen,

Anton Middelhoff

raadslid